Údržba interiéru auta

Údržba interiéru auta je dôležitá nie len pre dobrý vzhľad, ale aj pre jeho ochranu pred rôznymi nepriaznivými vplyvmi. Každodenné využívanie auta sa podpíše aj na vašom interiéri. Ak ho nebudete pravidelne udržiavať, môže sa vám veľmi rýchlo znehodnotiť. V tomto článku vám poradíme ako udržať interiér auta stále čistý a voňavý.

 

1. Čistenie interiéru

V prvom rade je potrebné povyberať všetky nepotrené veci z auta, ako napríklad koberčeky, gumené rohože a podobne. Následne sa môžete pustiť do vysávania interiéru. Je potrebné sa najprv zbaviť prachu, drobných kamienkov a ďalších nečistôt, aby ste pri čistení nepoškriabali ošetrovaný povrch. Ďalej budete potrebovať kvalitný čistič interiéru. Ak máte silnejšiu, alebo zaschnutú špinu, odporúčame pri správnom nariedení použiť univerzálny čistič, napríklad Shiny Garage APC. Tento prípravok je efektívny najmä pre silné nečistoty. Jeho výhodou je, že ho môžete použiť aj na čalúnenie. Aplikuje sa jednoducho. Stačí aplikovať na znečistený povrch, nechať chvíľu pôsobiť a následne utrieť povrch s čistým a kvalitným mikrovláknom. Pri ťažšie dostupných miestach môžete použiť detailingový štetec. Ak máte gumené rohože, odporúčame ich vyčistiť napríklad prípravkom Shiny Garage Insider. Následne ich môžete oživiť a ošetriť s prípravkom Koch Chemie Gummifix.

Ak máte kožený interiér, budete potrebovať kvalitný čistič kože, ktorý sa efektívne zbaví aj silnej nečistoty z kože. V prípade, že máte umelú kožu, odporúčame použiť prípravok RRCustoms Bad Boys Alacantara cleaner.

 

 

2. Ošetrenie interiéru

Po kvalitnom vyčistení interiéru môžete prejsť na jeho impregnáciu a ochranu. Veľmi účinný prípravok je napríklad Koch Chemie Top star, ktorý slúži na impregnáciu plastov a gumy v interiéri vozidla. Prinavráti im pôvodnú farbu, matný vzhľad a zároveň ich ochráni pred UV žiarením a ďalšími nečistotami. V prípade, že máte kožu, odporúčame ju ošetriť s kondicionérom na kožu Shiny Garage Leather mousse. Ochráni vašu kožu pred ďalším znečistením a dodá jej luxusný vzhľad. Ak chcete všestranný prípravok, odporúčame veľmi kvalitný produkt Poorboy´s World Natural look, ktorý môžete použiť na rôzne povrchy ako napríklad koža, vinyl, plast alebo guma.

 

 

Na záver si môžete váš interiér spríjemniť rôznymi vôňami. V súčasnosti existuje obrovské množstvo rôznych druhov vôní.  Odporúčame Shiny Garage Morning dew air freshener – osviežovač vzduchu v spreji s voňou lesného ovocia. Tento osviežovač vám dokonale prevonia celý interiér a vydrží veľmi dlho. Výhodou je ak máte čistič alebo oživovač interiéru, ktorý zároveň zanecháva aj príjemnú arómu po jeho použití.

Ak budete pravidelne udržiavať interiér vášho auta, odmení sa vám luxusným čistým vzhľadom a dokonalou ochranou.