Metóda dvoch vedier

Máme tu krásne letné počasie a preto si určite s radosťou umývate svojich štvorkolesových miláčikov. Ale umývate svoje auto správne? V tomto článku si ukážeme, čo je metóda dvoch vedier a prečo je pri kontaktnom umývaní dôležitá.

Nezabúdajte, že pred samotným kontaktným umývaním je podstatné použiť predumývač, napr. Shiny Garage Pre-Wash Citrus Oil, ktorý odstráni silné nečistoty, čím eliminujete riziko zachytenia častíc na umývaciu rukavicu alebo špongiu pri následnom umývaní. Je veľmi dôležité, aby ste pri kontaktnom umývaní nijako nepoškodili  vaše auto.

 

 

Preto je úplnou nevyhnutnosťou využívať túto metódu. Určite väčšina z vás pozná metódu dvoch vedier. No pre tých, ktorí ju nepoznajú, umývanie metódou dvoch vedier znamená, že v jednom vedre si spravíte roztok vody s autošampónom  a v druhom čistú vodu pre oplachovanie znečistenej umývacej rukavice alebo špongie. Pointa je, že sa snažíme izolovať nečistoty, ktoré boli zotreté z povrchu auta. Po každom zotretí auta je cieľom zbaviť sa všetkých nečistôt opláchnutím špongie vo vedre s čistou vodou. K tomu odporúčame zaobstarať si aj separátor, ktorý vložíte na dno oplachovacieho vedra. Separátor vám účinne oddelí nečistoty od vody a zostanú na dne vedra. Pri následnom oplachovaní umývacej rukavice alebo špongie sa k nečistotám na dne vedra nedostanete a preto dosiahnete dokonalé kontaktné umývanie. Taktiež nezabudnite na kvalitný autošampón, najlepšie pH neutrálny, aby ste nenarušili lak.

Pri bežnom umývaní s jedným vedrom tak znečistenú špongiu nasávate znečistenou vodou s drobnými nečistotami, ktorú nanášate znova na auto a tým zvyšujete riziko poškriabania laku. To určite nechcete. Preto si dajte záležať na umývaní a používajte metódu dvoch vedier pre bezpečné a dokonalé umytie vášho auta.

 

Základná výbava:

Dve detailingové vedrá (10-20L)

Separátor

Mikrovláknová umývacia rukavica alebo špongia

Kvalitný autošampón