Ako vyčistiť látkové autosedačky

Máte látkové autosedačky, ktoré potrebujete vyčistiť? Neviete, ako na to? Tak potom ste na správnom mieste. V tomto článku si popíšeme ako najlepšie vyčistiť vaše látkové autosedačky bez použitia drahých strojov. Dopredu upozorňujeme, že nie vždy sa podarí všetky škvrny odstrániť. Závisí to od toho aký je druh škvrny, farba a ako dlho tam je.

 

Pred tým než začnete, budete potrebovať tieto veci:

- kvalitný čistič textilných materiálov (napr. Shiny Garage Carpet cleaner, RRCustoms Bad Boys Upholstery cleaner foaming, Koch Chemie Pol star)

- fľaša s rozprašovačom

- kefa na čistenie čalúnenia

- mikrovlákno

- mokrý/suchý vysávač

 

 

Najprv sa musíme uistiť, že na látkovom sedadle nie sú žiadne nečistoty ako prach, kamienky a ďalšie drobné nečistoty. Preto dôkladne povysávajte vaše autosedačky. Kefu môžete použiť  na uvoľnenie nečistôt, ktoré by sa na látke alebo v nej mohli nahromadiť.

Začnite s jedným sedadlom a nastriekajte na sedadlo čistiaci prostriedok, ktorý ste si vybrali. Nestriekajte na sedadlo veľké množstvo prípravku naraz. Na dotyk by malo byť vlhké, no nie úplne.

Znečistenú oblasť dôkladne vydrhnite kefou v rôznych smeroch. To nielen zapracuje čistič do vlákien, ale aj rozbije špinu.

Nechajte čistič pôsobiť asi 5-10 minút, aby sa špina a nečistoty dôkladne uvoľnili.

Ak to bude potrebné, oblasť vyčistite znova.

Pomocou mikrovlákna dôkladne utrite sedadlo.

Následne použite svoj mokrý/suchý vysávač a niekoľkokrát pomaly prejdite cez sedadlo. To pomôže odstrániť vlhkosť a nečistoty ešte viac. Taktiež sa tým urýchli čas schnutia.

Keď je všetko suché a vidíte nejaké škvrny, ktoré sa vrátili, nastriekajte len trochu čistiaceho prostriedku na mikrovlákno a prejdite po tomto mieste.

Na konci procesu by vaše autosedačky mali vyzerať oveľa lepšie a novšie.