Ako zabrániť hrdzaveniu a poškodeniu auta cestnými nečistotami

Pravidelné čistenie auta je veľmi dôležité najmä v zimnom období. Pomaličky nám prichádza zimné obdobie a s ním aj zimný vietor, ľad a sneh. To môže byť na cestách veľmi nebezpečné. Preto sa bude čoskoro na cestách používať kombinácia soli a piesku na roztopenie snehu a ľadu, aby sa zabránilo šmyku vozidiel na ceste. Nanášanie cestnej soli na vozovku však robí majiteľom áut iné problémy. Dlhodobé vystavenie auta posypovej soli spôsobuje nemalé škody. Vytvára sa nechcená hrdza keď sa spojí soľ, vzduch a voda. Ďalšia hrozba pre autá sú cestné nečistoty. V zimnom období to je najčastejšie blato, drobné kamienky a ďalšie nečistoty.

Ako teda predísť týmto problémom?

 

Dekontaminácia a umývanie

Je potrebné pravidelne dekontaminovať a umývať vaše vozidlo počas celej zimy, aby ste predišli korózií a iným poškodeniam. Z našej ponuky odporúčame kvalitný odstraňovač náletovej hrdze, ktorý môžete použiť na celú karosériu auta. Je mimoriadne efektívny a bezpečný pre lak vášho auta. V prípade, že potrebujete odmastiť povrch, zbaviť sa asfaltu, živice alebo potrebujete odstrániť zaschnutý hmyz, všetky potrebné prípravky nájdete v kategórií dekontaminácia.

 

Ochrana laku

Ak chcete ochrániť lak vášho auta počas zimného obdobia pred nepriaznivými poveternostnými vplyvmi, pred koróziou, cestnými nečistotami a podobne, mali by ste ho pravidelne ošetriť. Na ochranu laku sa najčastejšie používajú tuhé vosky, tekuté vosky, ale aj rôzne rýchle detailéry, sealanty a samozrejme keramická ochrana laku. Navoskovať auto sa odporúča najmä pri prechodných obdobiach, ale neuškodí ak to urobíte aj viac krát do roka.

 

Škrabance a deformácie

Ak sa vaše vozidlo schytá nejaký škrabanec alebo iné poškodenie od iného vozidla snažte sa to čo najskôr opraviť, pretože ak sa tam dostane soľ so snehom z ciest, začne sa tvoriť korózia. Existujú rôzne prípravky v prípade, že máte drobné škrabance na laku. V našej ponuke máme produkty, ktoré vám rýchlo a efektívne zahladia nechcené škrabance. Taktiež ak máte možnosť, snažte sa auto vždy parkovať pod nejakou strechou alebo najlepšie v garáži.

Jak opravit menší poškození laku auta? - Auto4Drive.cz

 

Aj keď vieme, že v zime sa vám auto umývať nechce, pretože je vonku zima a nečistoty sa objavujú na vašom aute každý deň, nemali by ste túto činnosť zanedbávať. Pravidelné umývanie, voskovanie a prípadné okamžité opravy sú najlepšie možné spôsoby ako prežiť zimu bez akéhokoľvek poškodenia vášho miláčika.