Ako postupovať pri čistení motorového priestoru

Väčšina ľudí sa pri umývaní svojho auta zameriava hlavne na exteriér vozidla. Avšak je dôležité starať sa aj o také časti vozidla, ktoré nie sú viditeľné. Jednou z takých častí je napríklad motorový priestor. Každý, kto chce udržiavať svoje auto v čo najlepšej kondícií by nemal zabúdať ani na motorový priestor, ktorý je väčšinou zanedbávaný.

V tomto článku sa dozviete ako správne umyť motorový priestor a akú autokozmetiku a príslušenstvo odporúčame. Umývanie motorového priestoru nie je nič ťažké ani zložité, takže sa nemusíte báť, že niečo poškodíte.

 

Základné vybavenie:

- Čistič motorového priestoru  (napr. Koch Chemie Green Star, Shiny Garage Red Devil Degreaser, Auto Finesse Eradicate Engine Degreaser)

- Prípravok na impregnáciu (Koch Chemie Motor Plast)

- Detailingový štetec

- Mikrovlákno

 

 

Ako postupovať pri čistení motorového priestoru:

V prvom rade je veľmi dôležité, aby bol motor pred čistením úplne vychladnutý.

  1. Dôkladne zakryjte také časti motorového priestoru, na ktoré by sa nemala dostať voda.
  2. Opláchnite priestor pod slabším tlakom vody. Pred použitím čističa, by mal byť povrch vlhký.
  3. Teraz môžete použiť čistič a nastriekať ho všade tam, kde sa dokážete dostať. Odporúčame začať čistiť vnútornú kapotu a potom samotný motorový priestor. Pri čistení si môžete pomôcť detailingovým štetcom, aby ste dokázali odstrániť aj hrubé nečistoty.
  4. Prípravok následne nechajte pôsobiť 3-5 minút, ale nenechajte zaschnúť
  5. Povrch opláchnite pomocou hadice s vodou alebo s vysokotlakovým čističom.
  6. Po oplachu je potrebné motorový priestor dôkladne vysušiť s kvalitným mikrovláknom.
  7. Na záver môžete použiť prípravok na impregnáciu dielov v motorovom priestore. Ošetrené časti získajú svoju pôvodnú farbu a budú chránené pred koróziou, nepriaznivými vplyvmi, prachom a ďalším znečistením.