Ako správne umyť svoje auto

Umývanie auta je jednou zo základných starostlivostí, ktorú by ste mali robiť, ak chcete mať čisté auto bez šmúh, prachu a rôznych nečistôt. Určite si poviete, že také obyčajné umývanie je úplne jednoduchá záležitosť, no nie každý to robí správne. Niekomu stačí vystriekať auto v ručnej umývarke a myslí si, že to stačí. Ostatní, ktorí sa venujú svojmu autu poriadne a potrpia si na kvalitu, používajú rôzne druhy autokozmetiky.

Poďme sa teda pozrieť na pár základných bodov ako správne umyť svoje auto.

 

Vyberte si kvalitný autošampón

šampon

Prvá dôležitá vec, ktorú treba urobiť predtým ako budete umývať svoje auto, je vybrať si kvalitný autošampón. Z našej ponuky Vám odporúčame Shiny Garage Base Shampoo s vôňou čerešní. Tento autošampón vytvára bohatú penu a ma neutrálne pH, vďaka čomu je vhodný pre použitie na vosky. Alebo si môžete pozrieť ďalšie autošampóny v rubrike prípravky na umývanie. Určite sa vyhnite používaniu kuchynských alebo iných čistiacich prostriedkov. Takéto prostriedky vám môžu odstrániť vosk z karosérie a narušiť lak.

 

Vyberte si správny prostriedok na umývanie

rukavica

Výber správneho prostriedku na umývanie je taktiež dôležitým faktorom. Ak používate napríklad klasickú špongiu, môže sa stať že budete mať jemné škrabance, pretože nekvalitná špongia môže zachytávať malé úlomky kamienkov alebo rôzne druhy nečistôt. Preto odporúčame kvalitnú umývaciu rukavicu z mikrovlákna, ktorá minimalizuje riziko poškriabania laku počas umývania.

 

Umývajte s dvomi vedrami

dve vedra

Nezabudnite pri umývaní použiť dve vedrá alebo nádoby s vodou. V jednom kde bude autošampón a v druhom kde bude čistá voda pre oplachovanie a vyžmýkanie umývacej rukavice. Vďaka tomu predídete nanášaniu tých istých nečistôt, kamienkov a prachu na vaše auto.

 

Umývajte auto v chládku

12krokov-7

Mnohí ľudia si často neuvedomujú, že umývať auto na priamom slnku nie je veľmi vhodné a hlavne efektívne. Prečo? Ak opláchnete rozpálené auto studenou vodou, s náhlou zmenou teploty na karosérii hrozí poškodenie laku. Používanie autokozmetiky ako napríklad autošampónu alebo vosku na rozohriatom aute stráca svoj efekt. Ak umývate auto na slnku, zostávajúce kvapky po umytí rýchlo vyschýnajú a tak sa vytvoria nechcené šmuhy. Preto je najvhodnejšie umývať auto po západe slnka alebo niekde na krytom mieste. Nemusíte sa ponáhľať a umyjete svoje auto kvalitnejšie.

 

Vysušte svoje auto

suseni-auta-ve-ctyrech-krocich

Na záver, ak už máte svoje auto krásne čisté a umyté, nasleduje jeho sušenie. Toto je taktiež veľmi dôležitý faktor, aby ste predišli rôznym fľakom alebo šmuhám na aute. Ihneď po umytí je vhodné auto dokonale vysušiť uterákom na sušenie. Najlepšie ak má uterák vysokú gramáž a siakavosť. V našej ponuke máme hneď niekoľko kvalitných uterákov na sušenie v rubrike uteráky. Dúfame, že sme vám aspoň trochu pomohli pri postupe správneho umývania auta. Aj keď veríme, že všetko čo bolo spomenuté v článku už ovládate.

Ak vás zaujímajú ďalšie kvalitné informácie zo sveta automobilov , pozrite sa na stránku podlahanews.sk