Odstránenie náletovej hrdze

Hrdza alebo inými slovami korózia vzniká na povrchu železných predmetov účinkom kyslíka vo vlhkom prostredí. Korózia ovplyvňuje vo vysokej miere životnosť vozidla. Ak sa včas neodstráni, môže sa rozšíriť a zničiť nie len železo.

Príčiny korózie môžu byť napríklad nepravidelné umývanie vozidla alebo používate nekvalitný autošampón, vplyvom soľných roztokov po zime alebo ak je vozidlo často vystavené zlým poveternostným podmienkam. Nie každé umytie auta je dostatočné a preto by ste nemali zabúdať na poridanu dekontamináciu laku. Pozrite sa na najpredávanejšie a hlavne overené produkty z radu dekontaminácie exteriéru auta.

⇒Produkty pre dekontamináciu laku⇐

Dôležitý krok ako predísť korózii je časté umývanie , odstraňovanie nečistôt, blata , soli a taktiež voskovanie.

Pri umývaní netreba zabúdať aj na blatníky, výfuk a podvozok, pretože na týchto miestach sa najčastejšie vyskytuje hrdza. Taktiež je veľmi dôležité aby ste po umytí vozidlo poriadne vysušili a nenechali ho vyschnúť na slnku. Na sušenie vozidla použite kvalitný uterák. 

 

 

Odstrániť hrdzu môžeme dvomi spôsobmi: mechanicky alebo chemicky. Na odstránenie hrdze mechanicky budete potrebovať brúsny nástroj alebo brúsny papier. Tento spôsob sa využíva hlavne pri silnej korózii , kde už nepomôžu chemické prípravky. Pri tomto spôsobe treba byť opatrní.

Na odstránenie hrdze chemicky existujú rôzne prostriedky – napríklad odstraňovače náletovej hrdze , ktoré dokážu rozpustiť hrdzu a taktiež fungujú ako prevencia proti ďalšiemu rozširovaniu hrdze. Preto nezabudnite na pravidelnú kontrolu vášho vozidla a tým predídete problémom s koróziou.