Čo znamená detailing?

Slovo detailing je v súčasnosti medzi autičkármi veľmi populárne. Čoraz viac ľudí sa zaujíma o detailné čistenie auta, či už pre radosť, alebo pre ochranu svojho autíčka. Každý z nás chce mať krásne čisté a lesklé auto, ktoré vyzerá ako nové. Detailing je hobby a životný štýl pre ľudí, pre ktorých je auto všetkým. Tento trend starostlivosti o auto sa každým rokom dostáva viac a viac do povedomia ľudí a to nás veľmi teší.

Ale viete čo vlastne detailing znamená?  Detailing môžeme definovať ako veľmi dôkladnú a komplexnú starostlivosť o celé auto. Účelom je renovácia, ktorej cieľom je dokonalá čistota auta v každom detaile. Počas detailingu sa každá časť automobilu musí dôkladne ošetriť. Cieľom detailingu je, aby auto ostalo čo najdlhší možný čas čisté a chránené. Kvalitný detailing sa robí najlepšie s profesionálnou autokozmetikou. Taktiež je dôležitý výber tej správnej autokozmetiky a správna technika čistenia auta.

Do detailingových činností patrí starostlivosť o celý exteriér a interiér vozidla. V exteriéri to môže byť dekontaminácia laku, ochrana laku v podobe vosku alebo keramiky, čistenie diskov, ošetrenie pneumatík, ošetrenie vonkajších plastov , čistenie motora a celého podvozku auta. V interiéri to môže byť  čistenie a ošetrenie plastu, kože, alcantary alebo gumyčistenie koberčekov, tepovanie sedačiek alebo čistenie klimatizácie. Pri každej tejto činnosti sa musí klásť dôraz na každý detail.

 

Za detailing sa nepovažuje hodenie auta do umyvárky, ručné umývanie alebo obyčajná renovácia laku. Pri detailingu je potrebné dodržovať určité postupy, správnu techniku a použitie správnych nástrojov alebo chémie. Preto existujú detailingové štúdia a preto je najlepšie prenechať auto detailing ľudom, ktorí si prešli školeniami a venujú sa tomu profesionálne. Ak za to nechcete platiť druhým ľudom a chcete sa to naučiť sami, existujú rôzne školenia pre toto odvetvie. Ak vás to napĺňa a baví, pustite sa do toho. Všetko sa dá, ak je vôľa to urobiť.